Thuiswerk

Thuiswerk wordt steeds populairder. Veel mensen vinden het fijn om thuis te blijven en het thuiswerk betaald ook goed. Je hebt meer vrijheid als je thuisblijft en je hoeft ook niet constant op en neer naar je werk te reizen. Als je kinderen hebt is het ook fijn om niet steeds weg te moeten en daar is thuiswerk uitermate geschikt voor.  Onder het thuiswerk vallen onder andere de volgende dingen:  het schrijven van SEO-teksten, het vertalen van teksten, het verwerken van e-mails en het samenvatten van teksten.  Het is meestal niet zo moeilijk, waardoor veel mensen het kunnen doen en je er niet echt een opleiding voor nodig hebt. Wel is het handig om veel ervaring op te doen in het thuiswerk. Zo is het dus bijvoorbeeld makkelijk als je al veel SEO-teksten hebt geschreven, zodat je weet hoe dat onderdeel van het thuiswerk moet.

Administratief werk

Als thuiswerk kun je bijvoorbeeld administratief werk verrichten.  Voor een bedrijf is het belangrijk dat de administratie klopt. Die zijn verplicht om dat bij te houden en dus is er voldoende administratief thuiswerk te doen. Onder administratief thuiswerk vallen onder andere het verwerken van e-mails.  Ook het schrijven van teksten is een onderdeel van het administratief thuiswerk, net als het vertalen van teksten en het maken van samenvattingen. Verder is het belangrijk dat de financiële gegevens van een bedrijf kloppen. Zo moet je bij het administratief werk dus ook rekening houden met het te betalen bedrag aan BTW. De administratie van een bedrijf moet liefst zeven jaar bewaard blijven.  Tegenwoordig gaat er echter ook steeds meer digitaal en kan je het dus op je computer bewaren.  Naast de vele voordelen van het administratief thuiswerk, zoals het thuis kunnen blijven en dus niet constant naar je werk te hoeven reizen, zijn er ook nadelen. Zo heb je amper of geen contact met collega’s, waardoor je alles in je eentje moet doen. Momenteel zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om thuis te blijven en dus administratief thuiswerk te verrichten. Vooral voor mensen met kinderen is het fijn om thuis te blijven.

Google AdSense

Als thuiswerk kun je ook aan de slag met Google AdSense (klik hier voor meer uitleg over Google Adsense). Je moet je dan eerst aanmelden op Google en wachten totdat je account wordt goedgekeurd. Wanneer dit is gebeurt  krijg je Google AdSense codes die je op je eigen websites kunt zetten. Het duurt vaak even voordat de advertenties echt te zien zijn, maar dit onderdeel van thuiswerk kost weinig moeite en levert op den duur een leuk bedrag op. Google AdSense is echter niet onbeperkt. Bij dit onderdeel van thuiswerk zit een maximum van drie advertentieblokken op je pagina. Het is niet bekend welke advertenties op je site komen, al heb je wel een lichte invloed op Google AdSense. Je kunt bijvoorbeeld advertenties blokkeren, waardoor deze niet meer op je site zullen verschijnen.

Verdient thuiswerk wel genoeg?

Veel mensen vragen zich af of je wel genoeg geld verdient met thuiswerk. Met het schrijven van SEO-teksten bijvoorbeeld kun je maandelijks makkelijk rondkomen. De inkomsten van het zijn verschillend, maar per woord krijg je al vaak tussen de twee en  vier cent. Als je bijvoorbeeld teksten in het Engels gaat schrijven worden die inkomsten al hoger en praat je vaak over minimaal vier of vijf cent per woord. De inkomsten uit het thuiswerken met Google AdSense ligt  aan verschillende factoren.  Zo ligt het bijvoorbeeld aan het onderwerp van de website en het aantal content dat op de website staat. Je kunt veel verdienen aan het thuiswerken, al ligt dat vooral aan de tijd die je eraan besteed.